lördag 13 december 2008

Lördag

Det har gått över en vecka nu, och allt har gått över förväntan. Det enda Husse är lite trött över är att Nala gnager sönder saker då hon har tråkigt och plockar kläder att snutta på då hon känner sig liten och ensam. Hon har tuggat sönder hans dyra "huggarstövlar" (med stålhätta etc som ska skydda då man använder sågar och yxor i skogen), hon fick tråkigt i bilen en dag :P Och hemma plockar hon på sig Husses mössa, mina benvärmare som luktar stall, svettiga strumpor... Kort sagt alla snuskiga plagg hon hittar. Ju grisigare desto bättre :D Men hon har däremot blivit duktig på att veta vad hon får och inte får göra, hon har lärt sig att sova hela natten i sin bädd (men hon väcker en gärna vid sextiden med en massa slafsiga pussar), hon sätter sig ner då man ska hälsa istället för att försöka välta omkull en, osv. Energi har hon ju för tre, däremot! Husse ska börja träna på riktigt med henne nu då hon blivit hemmastadd och vant sig vid oss, så kanske energin tar vägen nånstans. Dessutom så har Husse nog förträngt att Lexi också var en odåga, och är det ännu ibland. Fast hon verkar ju så välanpassad då man jämför med tonåriga yrvädret :P
Ikväll ska Nala eventuellt vara med i luciatåget inne i stan. Räddningshundsklubben brukar gå med, och Nala är så sansad bland folk och hundar att det inte borde vara några problem. Lexi ska dels inte gå så långt i taget, och dels blir hon lite hispig bland folk. Men vi får se, Husse jobbar idag så han kanske är lite trött då han kommer hem. Imorgon är det träning med klubben igen, hoppas fortsättningen blir lika bra som början var!

Lexi har varit sämre igen. Hon visar inte att hon har ont nu då Nala flyttat in, men men ser på henne att hon inte är helt i form. En kväll morrade hon åt Nala då Nala ville leka, Lexi var så trött att hon bara ville vila. Så Nala fick snällt lägga sig ner och ha skittråkigt (enligt henne själv). Och idag har Lexi vilodag med mig, medan Nala är med Husse och bygger. Dom skulle vara på dagiset där det är staket runt, så Nala får skena fritt medan dom bygger :) Lexi å sin sida fick lägga sig i sängen en stund imorse, för ena katten höll på och jävlades med henne. Katten vill så gärna sova bredvid Lexi, men hon blir bara sur :P Och lite lyx måste man få ha då man är sjuk ;)

För övrigt så har tjejerna börjat leka med saker och kampa, utan att börja bråka. Var lite rädd för att ge dom leksaker, men Nala fick ett ihopknutet örngott för att hon skulle låta mina kläder vara. Och häromdan stod dom och drog i varsin ända och morrade på lek :) Sååå duktiga tjejer! Men jäklar vad skillnad i massa, Nala ser helt tanig ut då man jämför dom så, haha.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan var roligt att få läsa igen. Ja hon älskar att ligga och snutta. Men att bita sönder saker i bilen när det är tråkigt har hon gjort förut. Så jag hadde alltid ett gamalt märgben i bilen så kunnde hon hålla på med den.Vad tåkigt att Lexi har mått sämre. Men det är positivt att Nala lyssnar på henne. För här var det hon som bestämmde över Kikko.Energi för flera har hon alltid haft. Så att hon får träna är nog en bra ide.Men det känns jätte skönt att hon har blivit hemmastadd. Hon kunde inte ha fått det bättre. Kram till er alla, men en extra kram till Nala. Från oss.

Anonym sa...

Så nyfiken på gårdagens träning!!!!Hoppas Lucia var bra!!!!