torsdag 15 januari 2009

Torka i bloggen

Vi har varit dåliga på att uppdatera här, haha. Det har varit mycket annat att göra. Bland annat har vi börjat så smått på vårt planerade husbygge. Så tiden går åt till jobb, hundar, och husplaner :P Men, det är väl bättre att pyssla med hundarna än att skriva om dom ;)
Nala har varit extra trotsig på sista tiden. Husses och Mattes nerver sätts verkligen på prov. Hennes nya grej (för hoppandet har hon dämpat sig med) är att nafsa som en piraya efter armar och ben. Och en vuxen rottweiler som hugger, om än på lek, är inte söt eller rolig. Speciellt inte då Husse har en systerson på tre år. Så det har blivit mycket nackskinn och underläge på golvet. Tyvärr är Nala den sorten som bara stiger upp och ruskar av sig. Undrar om Cesar gör hembesök här också? Ô_o

Men, bortsett från tonårsstriderna går allt bra *s* Hon klarar av att vara hemma med Lexi stundvis utan problem, hon äter som hon ska, och på träningen så sätter hon efter som en raket då dom kör "dragövningar" eller vad det heter (Husses område!). Så det blir nog bra, bara nerverna håller ett tag till :D Snart fyller hon ju ett år, och så fort hon är "Sverigeklar" så ska höfterna röntgas. Sen kanske "Mormor" Madde skulle komma och hälsa på oss också.


Lexi mår också bra ännu, peppar peppar.. Hon går bättre och bättre med bakbenen, även om dom är som styltor jämfört med Nala. Däremot har hon också tonårstrots av bara farten :P Fast hon har iaf "vett" att sluta istället för att testa ännu mer. Ja, det är kul med hundar.. :D

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan på det nya året. Va roligt att allt är bra. Ska jag vara ärlig var jag rädd att det hadde hänt er eller hundarna något. Ja lilla fröken är en liten tuffing.Naffsandet höll hon på med ett tag här också . Men slutade mer eller mindre med det. Vet inte hur många gånger vi försökte med att lägga ner henne. Men för det mästa så triggade det henne. Så jag försökte avleda henne. Jag säger lycka till håller tummarna att det är ni som vinner kampen.I bland önskar man värkligen att man skulle kunna ringa till Cesar.Men vad roligt att hon gör fram steg på träningen. Hon var ofta ensam med Kikko. Tro hon ylade en gång i början. Men sen var det tyst.Roligt att höra att Lexi mår bättre och att det går framåt för henne.Sköt nu om er alla så väntar jag troget på nästa blogg inlägg. Kram från Yvonne o Kikko. Krama om henne från oss.

Anonym sa...

Jag håller med yvonne. Att lägga ner Nala fungerar TYVÄRR inte bra, hon blir som sagt var bara mera triggad nästan.

Jag tycker vi lägger ihop till en biljett till Cesar så han kan komma hit och hjälpa oss med våra "odjur" :).

Det skulle varit jättebra om Lexi hade varit lite mer på Nala, för när en annan hund (särskilt) tik säger till henne på skarpen lyssnar hon väldigt bra och slänger sig på rygg frivilligt. Jag har en tik som ständigt fostrade Nala pga att hon var för "stökig" ibland.

Skönt för er att Lexi mår bra, man kan ju nästa oroa ihjäl sig när det är något med ens hundar.

Kul att Nala sköter träningarna bra iaf. Man vet att man lever när man har valp i huset, asg, Kul att få en liten uppdatering om hur det går för er!

Lycka till i fortsättningen

Anonym sa...

dessa "underbara" tonåringar sååå charmiiga såååå,
ska ni över och röntga? långt tid kvar på rabies? Hör av er så ja vet när och hur *s* och om ni ska t sthlm fixa hos våran vet eller ej :) Bara 3 veckor kvar sen börjar ngr av syskonen röntgas pust *nervver*
Selena är i toppform här med gratis ganska ofta just nu *s*
Försöker planera resa över när valparna är levererade!!!

Ojsan sa...

Det där med nedläggande verkar bero lite på HUR man gör det. Men vi har också märkt att då man själv tappar humöret så blir hon än värre. Bästa sättet (för mig iaf) är att själv hålla sig lugn och dämpad. Men det är ju inte alltid så lätt då man har en studsande, bitande hund som virvlar runt!

Det är skönt att höra att det är fler tonåringar som är gratis mellan varven :P Vi har pratat om att ev. komma över till er vet, lät som att dom var duktiga där iaf? Sprutan ska väl ha verkat i 90 dagar, så februari kanske? Beror på vilken spruta det räknas från.. Sen tar det ju tid innan provsvaren kommer också *suck*
Vi får höras närmare om/när du är på väg Madde!

Anonym sa...

först en sen har ni tagit andra efter en månad? sen 120 dagar ge blodprov,få svar sen pass :) det är ju till sverige det krånglar, inte t finland *suuuck*

japp tonåringar kan vara sååå skojiga *s* Selena e som Nala vid träning på topp, sen när d "slår över" då börjar hon spåra ur, men tålamod, får spåra lite med henne med så kanske hjärnan släpper liiite etill!!! Ni kommer klara det galant!!!

Ojsan sa...

Ah, SÅ var det! Pust, jäkla Sverige ;)
Ja just det, det skulle man ju kanske kunna sätta igång med också. Det känns skönt med lite peppning iaf! :) Så det inte bara är "vårt fel".