söndag 9 maj 2010

Flyttat

Nu har hela familjen flyttat in i det nya huset. Nala har anpassat sig bra, men hon har ju varit här under hela byggtiden också. Hon fick ett alldeles eget hörn i sovrummet där bädden ligger och där verkar hon trivas kanon! Hon går t.o.m dit på dagarna om hon är trött :) Det finns dessutom mycket trevligare gångvägar här än vid det andra huset, här kan Nala gå lös eftersom det är en liten privat grusväg. Och hon vet precis var tomtgränserna går och hur långt hon får traska, så man behöver inte hålla ögonen på henne då hon är ute på gården med oss.

På träningen har Husse och Nala börjat med spår, och Nala var jätteduktig första gången. Så nu ska dom fortsätta med det, det går ju att träna på egen hand. Vid sökträningen behövs ju figuranter. Och räddningshundarna har ju fördel om dom kan både spåra och söka. Plus att man kan lära henne att spåra djur, t.ex vilt som blivit påkört. Eller katterna, ifall de strövar för långt, haha!

2 kommentarer:

Yvonne o Kikko sa...

Grattis till ny huset. Va skönt att ni kan ha Nala lös på tomten. Va roligt att att ni börjat med sök. Jag la lite spår till henne när hon bodde hos oss. Hon var jätte duktig då.Lycka till med all träning och med nya huset.Massa kramar till Nala från Kikko o mig.

Ojsan sa...

Jo Daniel sa att hon var jätteduktig på att spåra, dom har precis börjat så det är inga svåra grejer men ändå. Det är ju bra att ta det från grunden så det verkligen sitter!