torsdag 8 april 2010

Ostyrig dam

Husse kom hem besviken från träningen i måndags, Nala hade gjort saker enligt eget huvud och inte enligt önskemål. Men igår märkte vi att hon börjat löpa (det har varit på gång ett tag), så det är antagligen där problemet sitter. Med andra ord, går det åt helsike på provet på lördag så är det förmodligen hormonernas fel. Delvis åtminstone. Men prov går alltid att göra om, jag tvivlar inte på att hon kommer klara det bara humöret är på rätt och bara Husse lyckas hålla sina egna nerver i skick!
Det är alltid lite lurigt att hålla koll på när löpet satt igång för hon städar så duktigt efter sig. Jag föreslog att hon skulle få vilovecka och ligga i soffan och äta glass för att bättra på humöret, brukar funka för mig, haha!

4 kommentarer:

duvan sa...

ja ursch dessa löp, stort minus när man har tik. samma problem här hemma, det är ibland som att allt man lärt henne bara försvinner ut ur huvudet.brukar skita i att träna under den perioden och bara köra lite drag i stället. med lättare drag så behövs bara "reptilhjärnan" kopplas på och det passar min dam utmärkt just nu =D hoppas det går bra för er på provet i alla fall!

Ojsan sa...

Jo det är ju så, samtidigt ska ju en räddningshund "funka" oberoende av löp och annat så det skulle ju vara bra om hon visade att hon kan koncentrera sig ändå! För är det skarpt läge och man blir utkallad på eftersök så vill man ju inte ha en hund som tjurar bara pga löp. Men det är ju bara att testa och se, med lite tur hade hon bara en dålig dag i måndags, sånt händer ju också :)

Yvonne och Kikko sa...

Hejsan. Vi ska hålla tummarna och tassarna att det går bra på provet.Så lycka till till både husse och nala.

Madde sa...

ja håller tummar och kommer sitta på NÅLAR imorgon!!!! SMS SMS SMS tack!!!!!!

stor spark i rumpan och en puss på Nala jobba nu tjejen!!