onsdag 4 mars 2009

Updatering

Oj, det var länge sen sist! Vi har haft fullt upp så bloggen har blivit lidande litegrann.
Det går bara framåt med Nala, träningarna går bättre och bättre. Men knepet är att "trötta ut" henne, de senaste veckorna har hon fått minst två timmar motion per dag. Totalt kanske en timme promenader, plus fritt springande plus lydnadsträning. Så mycket av hennes s.k. bråkande beror helt enkelt på att hon får tråkigt. Hon är en "högenergihund" helt enkelt. Så ofta gör Husse så att Nala får följa med då han gör saker, medan Lexi blir hemma med mig och vilar.
Lexi å sin sida verkar ha blivit mycket bättre i benen. Visst är hon stel jämfört med Nala, men hon orkar gå lika långa promenader och även rusa med Nala på vallen utan att ha direkt ont efteråt.Man får ju såklart hålla koll på det där, men vi anser att det viktigaste är att hålla livskvalitén uppe, även fast det kanske förkortar hennes liv med ett halvår i slutändan. För man ser på henne att hon inte heller trivs med att bara ligga stilla. I söndags var Lexi t.o.m med och söktränade, hon såg mäkta stolt ut då hon kom hem :) Och Nala är superb då hon väl fokuserar all den där energin på rätt saker. Dom andra på träningen tycker att hon är en perfekt brukshund.
Det har trillat in bra resultat på Nalas kullsyskon också, fria armbågar och höfter. Ska åka över med Nala till Sverige så fort hon är "Sverigeklar", det dröjer ju ännu ett tag *suck*. Hoppas hoppas att även hon är fri!
På helgerna har vi oftast varit och röjt träd på vår tomt, och då har tjejerna varit med och "hjälpt till". Oftast betyder det dock att dom släpar runt de pinnar och ris som man samlat ihop :P Senaste helg fick även Nala busa loss med kompisens Goldenhane som är i samma ålder, jäklar vad dom for på! Nala vääägrade ge sig fast han är större och starkare än henne :P Men kul verkade dom ha, polarens hund fick nästan se sig besegrad trots att Nala borde varit tröttare efter en hel dags spring! Men hon verkar ha nån energireserv att plocka av, den där damen :P
Det kommer vara perfekt ställe att ha hundar på sen. Privat grusväg att gå på, stora åkrar att släppa lös hundarna på, (del av) egen strand där dom får vara lösa och bada.. Plus att huset i sig blir bättre än det vi hyr nu eftersom det blir ett plan och dessutom öppna ytor.

Det är vad vi håller på med på ett ungefär :) Men hundarna mår kanon och Nala har äntligen börjat "landa" i vår flock. Så det tar sig :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan. Vad glad jag blir att höra att allt går bra. Att Nala har en energireserv har jag förstått sen hon var liten.Ni kommer värkligen att få det toppen när erat nya hus är klart. Toppen för hundarna.Det är roligt att hon får beröm av andra på träningen. Jag känner mig lite stolt jag med. Här lullar Kikko jag på somvanligt. Men i bland är det jätte tomt efter Nala. Men jag vet att hon kan inte få det bättre än hon har det nu. Så massa med kramar till er alla från oss.

Anonym sa...

Vad kul att höra att det går bra för Nala och att hon landat! Det har ju alltid varit full fart på den tjejen och när det gäller att "ge sig" mot en annan hund tror jag inte jag hann se henne göra det en enda gång så länge det var hanar hon lekte med :). Mina tikar som ju är lite äldre, lyssnade hon däremot på och fick ofta ligga på rygg ett tag när vi träffades tills hennes energi avtog lite och dom inte kände sig så stressade av henne för precis som du säger så har hon en enorm energi, och det kan liksom bli för mycket för vissa hundar, fniss. Ge Nala en stor puss på nosen från polarna i Sätra :). Känns jättebra att hon kommit till er som tar hand om henne så bra nu när hon tyvärr var tvungen att flytta från Yvonne.