torsdag 19 mars 2009

Det närmar sig

Snaaart är det dags för blodprov på Nala, sen ska man "bara" vänta nån månad till innan man får resultatet. Puh! Jäkla Sverige och deras regler, som att dom skulle vara speciella liksom ;) Det ologiska är att visst, Sverige är rabiesfritt. Men, senast jag kollade så satt Sverige fast därupppe i Lappland, vilket teoretiskt betyder att ryska rabiessmittade djur även kan traska över till Sverige. Det är bra att man håller efter sånt där, visst. Men energin borde kanske läggas på att kolla upp t.ex spanien-importer som kommer med falska intyg och smittar ner folk och djur med leishmania istället. Nå, nog om denna frustration :)
Nala växer så det knakar ännu, ibland är det svårt att se skillnad på damerna då dom far runt som yrväder. Fast ser man på bakdelen så är det lättare, Lexi har uttersvans och Nala har knorr :D Och så har Nala biffiga kycklinglår, haha! Tänk om man ändå hade en sån rund, trimmad bak ;)
Träningarna går bra, enligt Husses rapport. Det ska väl komma upp bilder från nån träning på deras hemsida så småningom. Nästa vecka ska dom även ha storövning, men jag förstod aldrig om det är bara dom godkända hundarna som ska öva då, eller om alla hundar ska med. Och så småningom byter träningarna tid från söndagar till måndagkvällar. Vilket är ypperligt enligt mig eftersom jag är och rider på måndagkvällar. Då hinner vi göra annat på helgerna, dom rusar ju iväg så fort ändå!
Promenaderna och vardagslydnaden går också bättre och bättre. Flickorna går i par som att dom aldrig gjort annat, och Nalas hoppande och nafsande är nästan helt borta. Det är bara då hon är riktigt uppgasad som hon börjar leka haj, i ren frustration. "Här är jag!" Haha.
Så småningom ska även Nala röntgas, det trillar in positiva resultat på syskonen så vi håller givetvis tummarna att det ska fortsätta i samma anda! Och så funderar jag på ifall man kanske skulle ställa Nala på Eckerö i höst eventuellt? Fast då kanske vi måste fråga "mormor" om hon är på väg och vill gå, så det inte blir kaos :D Jag har gått nån enstaka gång med mina småhundar, vilket slutat i katastrof. Jag har scenskräck och tävlingsnerver :P Och Daniel är öht inte intresserad av att ställa ut. Men det skulle vara intressant att få en kritik på henne igen, då hon vuxit till sig.

Jag ska försöka ta lite foton på damerna och slänga upp, bara jag kommer ihåg. Och bara man får dom små odjuren att hållas stilla :D

6 kommentarer:

Maddisen sa...

DUKTIGA ni är!!!!
MEN nån månad på svar nääääää det ska ta max 2 veckor för blodprovssvar, här iallfall!!!! Har ni annorlunda på ön *S* kolla med vet, när kan ni ta provet??
klart ja kommer i höst ställer OM inte det blir krock m valpar på mamma Nova, ska kika i planeringen hihihihi!! Hon ska paras i Juli, så kan bli på håret,,,**** också, MEN det löser sig!!!!!!!!

Ojsan sa...

Haha men här måste det skickas vidare till Finland vettu, så det beror helt på vilken veckodag man tar provet *s* Men Daniel skulle kolla upp exakt vilket datum hon fick sista vaccineringen!
Ahh okej! Nå om inte annat får vi träääna med henne före :P Men det är ju synd om det går dåligt pga handlern :) Vet inte hur det är med henne iofs, men min lillhund blev ju nervös och stissig bara för att jag var det :D Annars bokar vi in någon utställning i Sve eller så. Som sagt är det bara av ren nyfikenhet som vi (jag!) vill ha henne ställd!

Maddisen sa...

meeeeeen dååååå hahah *väääntaaan*
det kommer gå sååå bra hur som!!! När hon ställdes som valp, var hon som född till det!!! Men KLART kom till sverige om ni vill det löser vi!! MASSA skoj ju!!!!! Kommer åka en del framöver så vi kommer nog lösa det!!!!! Utställningsträna henne lite då och då så hon fortfarande vet vad som gäller hihi!!!!

Anonym sa...

Det är så roligt att höra att allt går bra. Skulle vara jätte roligt att möta er när ni kommer hit och röntgar henne. Det är klart ni ska ställa henne. Det är som Madde sa. Det var som hon var född till att springa i ringen.Har hon breddat på sig något. Förutom musklerna på bakbenen. Dom fick hon ju rätt tidigt.Kram till er alla från oss. Yvonne o Kikko

Ojsan sa...

Vi får titta med utställningar framöver då hon väl får åka över, det är tydligen först i SLUTET av april hon får ta provet *suuuuck* Jo säkert ska vi hinna ses då vi kommer över på röntgen!
Hon är nog fortfarande väldigt slank (jämfört med vår andra tjockis iaf, haha!) Men efter att vi avmaskade dom så har hon både lagt på sig lite och fått bättre päls. Så mycket skit hon sätter i sig ute är det visserligen inte konstigt om hon får mask :D

Anonym sa...

Håller hon på fortfarande och äter allt ute. Kikkos uppfödare sa att vi skulle ge honom annanas ringar när han åt som värst. Det hjälpte. Nala har nog så mycket spring och energi i kroppen så hon har nog svårt att gå upp i vikt. Men det kommer säkert.Ha en trevlig helg och lycka till på träningen. Yvonne o Kikko.